IN2 participa en el fòrum d’Interoperabilitat en Salut

“Interoperabilitat amb dispositius mòviles i wearables”

En Félix Villar ha participat en una taula rodona en el Fòrum d’Interoperabilitat organitzat a Barcelona, per la Societat Espanyola d’Informàtica en Salut (SEIS). En ella, ha presentat algunes reflexions sobre el futur de la Interoperabilitat. Fins avui la Interoperabilitat ha estat entesa com la capacitat dels diferents actors de l’entorn sanitari de poder accedir a la informació dels pacients per oferir-los un servei més eficient. Gràcies a la Interoperabilitat, un professional mèdic pot accedir a informació sanitària d’un pacient que ha estat generada a un altre centre de salut, amb l’objectiu d’oferir una millor atenció. Amb la Interoperabilitat s’ha aconseguit compartir la Història Clínica del pacient.

Però s l’actualitat es pot anar més enllà. Cada dia es genera gran quantitat de dades mèdiques que poden convertir-se en coneixement per a la prevenció de malalties, el seguiment de tractaments, l’estudi dels hàbits dels pacients, la recerca clínica, etc.

Aquesta nova informació l’aporten els propis pacients i ciutadans a través dels seus dispositius mòbils o amb altres dispositius “wearables” que els fan un seguiment constant. Aquest nou paradigma de grans volums d’informació molt valuosa pot ser molt útil per avançar en el coneixement en salut, però summament difícil de gestionar si no es disposa de les eines adequades. És aquí on les eines de BIG DATA ofereixen enormes possibilitats i una magnífica aportació al sistema sanitari.

En la jornada han participat també personalitats de l’àmbit tecnològic i de la salut per posar sobre la taula quines són les necessitats, els problemes i les oportunitats que es presenten en la convergència entre tecnologia i salut.

Scroll to Top