Marketplace Indústria 4.0: Com afrontar la transformació digital?

El passat dijous, 2 de Juliol, IN2 va participar en el Marketplace Indústria 4.0 organitzat per ACCIÓ i DOMOTYS en el marc de la cinquena edició del Curs indústria 4.0: Com abordar els reptes de la digitalització empresarial. El Marketplace Indústria 4.0 mostra solucions reals en l’àmbit de la Indústria 4.0 disponibles avui dia a Catalunya i aplicades al sector industrial.

En aquesta edició es van mostrar solucions d’indústria 4.0 orientades a les necessitats específiques identificades per part d’empreses industrials.

Serveis de consultoria en estratègia de transformació digital, metodologies d’optimització i digitalització de processos.

Solucions d’automatització, sensorització i digitalització de processos de monitoratge i control.

Solucions de robotització industrial, robòtica col·laborativa o autònoma.

Solucions d’intel·ligència artificial i data analytics per a la millora en la presa de decisions.

IN2 vam participar en el bloc Serveis de consultoria en estratègia de transformació digital, metodologies d’optimització i digitalització de processos on vam exposar la nostra metodologia M3 (Matriu de Model de Maduresa) per abordar la transformació digital a les empreses industrials.

Partim del fet que el procés de transformació digital afecta al sistema nerviós de la companyia ja que està relacionat amb els processos productius i admiratiu, amb la relació amb el client i amb la tecnologia.  Aplicant les eines i les metodologies adequades es pot afrontar de forma ordenada i assolible, identificant i resolent dubtes i riscos.

A IN2 enfoquem la transformació digital com un procés evolutiu que ajuda a les empreses a continuar amb el vostre negoci però de forma més eficient, més escalable, amb menys costos i més beneficis.

És una decisió estratègica que requereix el compromís i l’impuls de direcció i ha de formar part de l’agenda de inversions de la companyia.

El procés cap a la transformació i automatització l’enfoquem en 5 etapes:

Fase inicial de consultoria o anàlisi

Digitalització de la informació.

Digitalització dels processos de negoci.

Automatització dels processos.

Operacions Digitals.

En el cas de processos industrials, mitjançant la connexió de sensors i actuadors podem facilitar la feina als responsables de la línia sense necessitat d’estar presencialment en el lloc, cosa que ens permetrà conèixer en temps real aspectes com el consum energètic o el consum de matèries primeres i ajustar els costos de la producció. Gràcies a la informació obtinguda  es pot arribar a crear un sistema de manteniment predictiu que ens estalviï costos anticipant els problemes.

Com hem dit, és una decisió estratègica que requereix el compromís i l’impuls de direcció, ha de formar part de l’agenda de inversions de la companyia i que podem afrontar de forma eficaç utilitzant la metodologia adequada i mitjançant les eines correctes.

Per Xavier Picó i Seda

Reviu la ponència!

Descarrega Aquí La Presentació!

Scroll to Top