Publicat el 14/01/2022

Catalunya entre les comunitats pioneres a llençar la CCD-UE amb l’ajuda d’IN2

  • #Tecnologia

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres el Certificat Covid Digital UE (CCD-UE), el document que facilitarà els moviments i trasllats entre tots els països de la Unió Europea i que haurà de ser una realitat a partir de l’1 de juliol. Tot i això, hi ha països que ja han decidit implantar-lo com a prova pilot, i Catalunya ha estat una de les primeres comunitats autònomes en fer-ho al nostre país.

Es va posar en marxa el passat dimarts 8 de juny i, en tan sols 8 hores, ja s’havien emès un total de 50.000 certificats. Estem molt orgullosos de poder dir que aquesta tecnologia desenvolupada per IN2 ha fet possible que Catalunya sigui una de les comunitats pioneres en posar el certificat a disposició dels seus ciutadans. Amb aquest CCD-UE, s’impulsarà un entorn de mobilitat segur per als ciutadans, facilitant els moviments entre els estats membres, principalment durant la campanya estival i al llarg de l’any vinent.

Aeropuerto vacío


El certificat

Es tracta d’un document gratuït, interoperable i adaptat als estàndards de seguretat, confidencialitat i privacitat exigits per la UE. El sistema permet generar un certificat digital individual, amb un codi QR, que integra la seva informació sanitària referida a la COVID. Per a això, hi ha tres tipus de certificats disponibles: vacunació (sigui parcialment o totalment), prova diagnòstica (PCR o test d’antígens) o recovery (recuperació de la malaltia). Tot això, amb les seves corresponents dates, vigència, dades d’identificació, etc. Cada estat membre de la UE tindrà les claus de descodificació necessàries per a poder llegir el codi QR del certificat i validar-lo.

El CCD-UE es pot imprimir, però també estarà disponible en format digital a través d’una APP, la qual cosa permet portar-lo sempre al mòbil. El seu ús tindrà un impacte positiu no només en el turisme sinó també en l’activitat econòmica en general.

A IN2 treballem per aconseguir una societat 5.0, on posem la tecnologia més puntera al servei de la societat. Un cop més el desenvolupament intel·ligent de la tecnologia aconsegueix millorar la qualitat de vida de les persones.


Per Agnès Aguiló

Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...