Publicat el 06/06/2023

Llançament del projecte europeu DOME: Implementar un Marketplace obert i distribuït per a Serveis Cloud i Edge

Berlín, 5 de juny de 2023

Un consorci de 39 organitzacions europees, entre elles IN2, ha posat en marxa el nou projecte DOME per donar suport a la infraestructura i els serveis cloud-to-edge a Europa.

L'objectiu del projecte és crear un portal únic d'accés per a les parts interessades en els serveis cloud i edge, des dels proveïdors als consumidors, amb una atenció especial als principis de facilitat d'ús, inclusió i igualtat. DOME adoptarà la forma d'un catàleg en línia de les ofertes existents de serveis basats Cloud-to-Edge, disponibles mitjançant una col·lecció federada de mercats independents connectats a l'oferta de proveïdors de plataformes i serveis al núvol.

El Cloud Computing es considera una peça central del futur digital d'Europa, ja que proporciona a les empreses i els organismes públics europeus la capacitat de processament de dades necessària per donar suport a la seva transformació digital. Per complir els objectius de la seva estratègia digital, a través de programes de la UE com el "Digital Europe Programme" i el "Connecting Europe Facility", la Comissió Europea proposa mesures per crear capacitats essencials que s'aconseguiran invertint conjuntament amb els Estats membres a noves infraestructures i serveis digitals de gamma alta, i millorant i consolidant les capacitats disponibles a escala nacional i de la UE.

En aquest context, la Comissió Europea ha reforçat els seus esforços per donar suport al desplegament de la infraestructura i els serveis cloud-to-edge per tal de:

  • Millorar la disponibilitat de serveis cloud i edge altament fiables i comissionats que serveixin als interessos de sectors crucials que manegen dades sensibles, com el sector públic.
  • Augmentar l'adopció de serveis cloud-to-edge entre entitats públiques i privades per igual i en sectors verticals endarrerits en l'adopció del núvol.
  • Reforçar l'autonomia estratègica oberta de la UE, tot garantint que la transformació digital de l'economia es dugui a terme sobre la base d'infraestructures i serveis segurs, justos, inclusius i eficients en l'ús dels recursos.

"La visió del consorci del projecte és crear un ecosistema dinàmic que uneixi totes les parts interessades en els serveis Cloud i Edge, inclosos els proveïdors d'infraestructures i dades, els proveïdors de plataformes, els integradors de serveis, els organismes de certificació i diversos clients de tots els sectors. El nostre objectiu és impulsar el sector del núvol a la UE racionalitzant les pràctiques actuals i potenciant els clients de la UE com mai abans”, afirma Giovanni Frattini, Director Tècnic d'Enginyering Ingegneria Informatica Spa, responsable del projecte .

Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...