Publicat el 21/09/2022

El BID encarrega a IN2 el projecte de consultoria sobre Total Cost of Ownership (TCO)

El BID (Banco Interamericano de Desarrollo) ha refermat la confiança en IN2 per a desenvolupar un projecte de consultoria sobre Total Cost of Ownership (TCO); una metodologia i un instrument que ajudarà als governs de Llatinoamèrica i el Carib.

En anteriors ocasions ja hem tingut l’oportunitat de treballar conjuntament, desenvolupant una metodologia i instrument per identificar el nivell de maduresa d’un EHR (Electronic Health Record) així com una metodologia i instrument per identificar el grau de compliment dels requeriments establerts (Funcionalitats clíniques, Seguretat, Interoperabilitat i Usabilitat) per part d’un EHR.

A aquestes dues eines ara s’hi afegirà aquesta nova metodologia per ajudar als governs, concretament als ministeris de Salut, a avaluar i seguir els costos que impliquen certs processos, com ara la implantació d’una solució tecnològica en un hospital, per exemple.

El projecte té un vessant tecnològic, però també combina expertesa en salut i economia. Per tal de dur a terme amb èxit el projecte, es pretén establir una metodologia que permeti identificar i estimar els costos derivats de la implantació d’una solució tecnològica. Cal tenir en compte totes les variables i conceptes més enllà de les habituals, com ara el cost en temps d’adaptació dels usuaris, per exemple, i contemplar no només el cost d’adquisició sinó també aspectes relacionats amb la utilització, manteniment i recanvi de la solució tecnològica.

L’objectiu és proveir als governs d’una eina que els permeti prendre decisions sobre quines eines, quan i com els convé implantar, tenint en compte els costos associats.

Per Agnès Aguiló
Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...