Publicat el 21/09/2022

Lanzarote Covid Safe: tecnologia IN2 per al sector turístic, al servei de les persones

En aquesta etapa de la pandèmia, com podem recuperar la 2a posició d’Espanya com a destinació turística? L’aplicació de la tecnologia i el desenvolupament d’innovadors sistemes de control que garanteixin la seguretat sanitària dels turistes és l’aposta d’empreses com IN2, especialitzades en el desenvolupament i implantació de solucions que impulsen la transformació digital per a millorar la vida de les persones.

El Cabildo de Lanzarote ha presentat aquesta setmana en Fitur-Techy un projecte pioner, Lanzarote Covid Safe. El projecte es basa en el desenvolupament d’un sistema eficaç, ràpid i segur per a certificar els resultats PCR Negatius dels turistes. El sistema permet que, una vegada realitzada la prova en un laboratori acreditat, el turista rebi en el seu smartphone un certificat en forma de codi QR. L’aplicació, desenvolupada per IN2, es basa en la tecnologia blockchain, és interoperable amb el certificat digital europeu i compleix els estàndards de la Comissió Europea.

Gràcies a aquesta aplicació, els turistes poden acreditar el seu estat de salut Covid Free i les autoritats s’asseguren que la documentació és verídica. Línies aèries, hotels, ferrocarrils, restaurants, autobusos i fins i tot taxis o vehicles amb conductor podran sol·licitar a Lanzarote aquesta acreditació i controlar l’expansió del virus d’una manera segura, sense perjudicar un sector que representa el 35% de la riquesa canària.

A l’espera que altres comunitats autònomes se sumin a Lanzarote en la implantació d’aquesta eina, IN2 està treballant ja en la seva aplicació a, per exemple, el desenvolupament del Certificat Verd Digital. En aquest cas, i per a evitar fraus, és important establir un sistema de certificació que garanteixi que el document és original. IN2 ja té l’experiència i el coneixement adquirit amb la prova pilot Lanzarote Covid Safe.

Una contribució de llarg recorregut al servei del sector turístic i les persones desenvolupada per l’equip de professionals d’IN2 i en col·laboració amb el King´s College de LondresAlastria i Continuam. Projecte impulsat pel Cabildo de Lanzarote i Turismo Lanzarote.

Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...